oxoweb918273

Opleiding HBConsultant

Review van een van de studenten van de eerste pilot:

In de afgelopen jaren heb ik een aantal post HBO opleidingen gevolgd die mij meer inzicht gaven in hoogbegaafdheid en het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen. Ik heb veel verslagen van persoonlijkheidsonderzoeken en IQ-onderzoeken gelezen die mij wel richting gaven, maar waar ik de praktische uitwerking miste. Ik vond het erg jammer dat ik zelf geen onderzoek mocht afnemen om meer zicht te krijgen op de leerling en van daaruit mijn begeleiding aan te passen.

Op een gegeven moment kwam ik in contact met Jet Barendrecht. Zij legde mij uit wat het kindconsult inhoudt en daar werd ik heel enthousiast van. Dit was precies wat ik wilde: Het goed in beeld brengen van een hoogbegaafde leerling door zelf onderzoek te doen! En dat niet alleen op het cognitieve vlak, maar het kind zien in de cirkel van thuis-school-peers. Dat maakt deze aanpak sterk.

Deze opleiding heeft voor mij al veel opgeleverd zowel voor mijn werk als HB-specialist als voor mij persoonlijk. De leerlingen heb ik beter in beeld en daardoor kan ik hen beter begeleiden. Én het geeft inzicht in mijn eigen denkprocessen en omgaan met hoogbegaafdheid. Ook daar heb ik belangrijke stappen in gezet.